Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. RåvarerChevronRight
  4. KjøttChevronRight
  5. Partering, farse og deigChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgaver og aktiviteter

Temaoppgave kjøtt del 2

Oppgaven vil gi deg kunnskap om å lage retter som hører til norske matradisjoner, samt et innblikk i utenlandske retter med tilbehør.

Kjøddeig som kommer fra en kjøttkbern. Foto.

Informasjon om oppgaven

Oppgaven går over to dager. Sammen med gruppen din skal du lage en arbeidsplan. Deretter skal du utføre arbeidet med å vurdere og lage produktene, pakke, merke og lagre dem. Du må også vise at du kan å følge og justere oppskrifter og beregne kostnader. Etter endt arbeidsdag skal du vurdere kunnskapen din om emnet. Bruk vurderingsmålene nederst i oppgaven.

Klassen deles inn i grupper på 3−4 personer (4 grupper per klasse).

Dag 1

Klassen møter opp i grupperom. Vi går gjennom fagstoff, dagens arbeid og skriver arbeidsplan. Etter en teoretisk gjennomgang møter alle opp på produksjonskjøkkenet i korrekt arbeidsuniform.

Oppgave

Hver gruppe skal

  • lage sylteflesk
  • lage medisterkaker
  • lage ungarsk gulasj med potetmos
  • lage karamellpudding

Dag 2

Vi går gjennom fagstoff, dagens arbeid og skriver en arbeidsplan.

Klassen møter opp på produksjonskjøkkenet i korrekt arbeidsuniform.

Oppgave

Hver gruppe skal

  • lage kjøttdeig av storfe
  • lage lasagne med baguett og salat
  • lage fruktsalat
  • lage medisterpølser

VURDERING: praksis og teori.

Lav grad av måloppnåelse

Påpeke dårlig kvalitet på råvarer, lese og forstå oppskrifter, bruke mål og vekt, delta, finne frem mål og vekt, velge ut og bruke rette råvarer.

Middel grad av måloppnåelse

Identifisere, klassifisere og bruke råvarene, øke og redusere i forhold til antall enheter, regne ut mengde, bruke råvarer fornuftig og nøyaktig.

Høy grad av måloppnåelse

Begrunne avgjørelser, ta avgjørelser, velge rette metoder, utvise nøyaktighet, improvisere ved behov, ta initiativ.

Læringsressurser

Partering, farse og deig

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter