Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. RåvarerChevronRight
  4. KjøttChevronRight
  5. Partering, farse og deigChevronRight
  6. Kontrollspørsmål Deiger og farserChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Kontrollspørsmål Deiger og farser

Etter å ha jobbet med temaet om produksjon av farser og deiger kan du teste deg selv ved å svare på spørsmålene.

Hvordan man lager kjøttfarse trinn for trinn. Fotokollasj.

1. Hvilke typer kjøtt kan vi produsere deiger av?

2. Hva ønsker man å oppnå ved å tilsette vann og salt i kjøttdeig?

3. Hvilke typer deiger kjenner du til? Nevn minst fire.

4. Beskriv de ulike trinnene i hakkeprosessen.

5. Hvilke produkter kan man lage av kjøttfarse?

6. Forklar prosessen fra ferdig farse til ferdig røkt pølse klar for salg.

7. Nevn fire forskjellige pølsetyper. Forklar forskjellen mellom dem.

8. Hvilken type tarm kan benyttes til pølseproduksjon?

Læringsressurser

Partering, farse og deig

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter