Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. RåvarerChevronRight
  4. KjøttChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Kjøtt

Norge har lange tradisjoner med slakting og bearbeiding av kjøtt fra råvare til produkt. Av kjøtt får vi flere viktige næringsstoffer som kroppen vår trenger.

En person skjærer i en oksekam. Foto.

Slakting, speking og røyking er metoder som ble benyttet som konserveringsmetoder før, men som også er høyaktuelle i dag. Kokken, butikkslakteren og kjøttskjæreren må lære seg disse metodene, samt å lage deiger og farser, og produkter av dette.

I dette emnet får du kunnskap om kjøtt fra bås til bord, du får vite om kjøttets betydning for helsen, og lærer mer om hvordan man kan behandle kjøttet for å få det mørt og smakfullt.

Emner

Kjøtt

  • I dette emnet vil du lære om næringsinnhold, tilberedning og merking av kjøtt.

  • Fra gammelt av måtte man finne måter å bevare ferskt kjøtt over lengre tid, slik at det holdt seg godt til senere bruk.

  • I dette emnet kan du lære mer om partering og bruk av ulike dyr, og få kunnskap og deiger og farser.