1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. RåvarerChevronRight
  4. EggChevronRight
  5. Kontrollspørsmål om eggChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Kontrollspørsmål om egg

Etter å ha jobbet med temaet egg kan du teste deg selv ved å svare på disse spørsmålene:

Rått egg i panne. Foto.
  1. Tegn et tverrsnitt av et egg og sett navn på de forskjellige delene.
  2. Hva kjennetegner et A-egg?
  3. Hvordan bør egg lagres?
  4. Nevn fem av eggets egenskaper – og forklar hvordan vi kan utnytte disse egenskapene.
  5. Hvorfor pasteuriseres eggeprodukter?
  6. Hvilken type stekepanne bør vi bruke til steking av egg?
  7. Hvorfor stikker vi hull i egget før vi koker det?
  8. Hvorfor bruker vi eddik i vannet når vi posjerer egg?
  9. Hva skjer med proteinene i egget når du varmebehandler det?

Læringsressurser

Egg