Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. RåvarerChevronRight
  4. EggChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Egg

Med egg på kjøkkenet kan du alltid lage noe godt! Egg har mange gode egenskaper som vi drar nytte av i matlagingen. Vi bruker egg til å heve kaker, binde farser, tykne supper og sauser, lage eggekremer og majoneser for å nevne noe!

Hvite og brune egg. Foto.

I Norge har vi trygge, gode egg uten sykdomsfremkallende bakterier. De blir nøye kontrollert hos bonden og eggpakkeriet før de går ut til forbrukeren. Det gjør at vi fint kan spise eggene også etter utløpsdatoen. Bare husk å oppbevare dem riktig.

Egg er en næringsrik matvare og inneholder alle vitaminer med unntak av vitamin C. Ønsker du å vite mer om næringsinnhold, tilberedningsmetoder og eggets egenskaper kan du finne det her i dette emnet.

Læringsressurser

Egg