Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. RåvarerChevronRight
  4. Melk og meieriprodukterChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Melk og meieriprodukter

Melk og melkeprodukter er en viktig del av kostholdet for de fleste nordmenn. Av melk og meieriprodukter får vi flere næringsstoffer som kroppen vår trenger hver dag.

Ulike typer meieriprodukter på et bord. Foto.

Fra melk får vi også andre produkter som smør, fløte, rømme, youghurt og mange flere. Mange av de gamle norske matrettene har melk som en viktig ingrediens. Har du noen gang prøvd å lage ditt eget smør? Oppskriften finner du her.

Under dette emnet får du kunnskap om melk fra råvare til produkt, du får vite mer om melkens betydning for helsen, og du lærer mer om de ulike melketypene og meieriproduktene.

Læringsressurser

Melk og meieriprodukter