Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. RåvarerChevronRight
  4. OstChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Ost

Norge er et ostespisende land og har lange tradisjoner for å produsere ost. Hos oss framstilles ost hovedsakelig av geite- og kumelk, og det kan lages utallige varianter av den samme melken.

Ulike ostetyper på et fat. Foto.

Sluttresultatet avhenger av produksjonsmetoden, saltmengden, lagringen, hvilken muggsopp som tilsettes og andre forhold. Selv om utgangspunktet er det samme, har vi altså en hel rekke ulike typer og kvaliteter av ost. Norge har sine egne ostespesialiteter vi kan være stolte av, for eksempel pultost, gammalost og brunost.

I dette emnet får du kunnskap om ulike ostetyper og fremstilling, oppbevaring av ost, næringsinnhold og tips til osteanretning.

Læringsressurser

Ost