1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Yrker i bransjenChevronRight
  4. De ulike bransjene i Restaurant- og matfagChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

De ulike bransjene i Restaurant- og matfag

I denne individuelle oppgaven skal du gjøre deg kjent med hvilke fag- og svennebrev det er mulig å ta innenfor RM-faget.

Yrkesportretter for restaurant- og matfag. Fotokolasj

Du skal skrive kort om hvert enkelt fag-/svennebrevområde. Oppgaven skal leveres skriftlig etter gitte kriterier innen angitt dato og blir vurdert med karakter i faget: Bransje, fag og miljø.

Oppgave

  1. Skisser en oversikt over alle fag-/svennebrevområdene.
  2. Ta for deg hvert enkelt fagområde og finn ut hva de produserer av tjenester og produkter.
  3. Nevn noe av utstyret som er spesielt for de ulike områdene.
  4. Er det mulighet for videreutdannelse i de ulike fagområdene? Nevn hvilken vei du kan gå.
  5. Er det god mulighet for å få lærlingkontrakt i de ulike fagområdene i vårt distrikt? (Nevn i hvilke fagområder det er enkelt/vanskelig å få jobb).

Oppgavekriterier

Lag et hefte eller en mappe med

  • framside og navn
  • innholdsfortegnelse
  • innledning
  • svar på oppgavene
  • avslutning
  • kildehenvisninger

Vurdering

Lav grad av måloppnåelse 2: Gjengi, påpeke viktige forskjeller mellom fagene

Middels grad av måloppnåelse 3-4: Forklare, sammenligne

Høy grad av måloppnåelse 5-6: Vurdere, begrunne, diskutere fordeler og ulemper

Læringsressurser

Yrker i bransjen

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter