Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Bærekraftig produksjonChevronRight
  4. Avfall og miljøChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Avfall og miljø

I restaurant- og matbransjene må vi satse på å produsere mindre avfall. Det er også viktig å sortere det avfallet vi produserer. Målet må være at avfall som går til gjenbruk eller gjenvinning, kan bli en ressurs istedenfor et problem.

Matavfall kastes i en hvit pose. Foto.

Norge har tatt grep for å redusere matsvinn. I 2015 ble det inngått en intensjonsavtale mellom ulike aktører, der formålet var å samarbeide om å halvere matsvinnet innen 2026.

Mange av de valgene vi gjør i hverdagen, kan ha uheldige konsekvenser for natur og miljø. Men det er også mulig å velge en måte å leve på som ikke krever store ressurser, forurenser mye eller etterlater seg store mengder avfall.

Dette emnet gir deg kunnskap og en bedre forståelse for kildesortering og hvorfor det er så viktig å redusere mengden avfall.

Emner

Avfall og miljø

  • Kildesortering

    Å kildesortere vil si at vi sorterer det avfallet vi forbruker. Med riktig kildesortering får vi gjenvunnet så mye som mulig av avfallet.

  • Matsvinn

    Du kan enkelt minke mengden matsvinn hvis du har nok kunnskap om matproduksjon og råvarene du bruker.