1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Avfall og miljøChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Avfall og miljø

I restaurant- og matbransjene må vi satse på å produsere mindre avfall. Det er også viktig å sortere det avfallet vi produserer. Målet må være at avfall som går til gjenbruk eller gjenvinning, kan bli en ressurs istedenfor et problem.

Norge har tatt grep for å redusere matsvinn. I 2015 ble det inngått en intensjonsavtale mellom ulike aktører, der formålet var å samarbeide om å halvere matsvinnet innen 2026.

Mange av de valgene vi gjør i hverdagen, kan ha uheldige konsekvenser for natur og miljø. Men det er også mulig å velge en måte å leve på som ikke krever store ressurser, forurenser mye eller etterlater seg store mengder avfall.

Dette emnet gir deg kunnskap og en bedre forståelse for kildesortering og hvorfor det er så viktig å redusere mengden avfall.

Læringsressurser

Avfall og miljø

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter