I restaurant- og matbransjene må vi satse på å produsere mindre avfall. Det er også viktig å sortere det avfallet vi produserer. Målet må være at avfall som går til gjenbruk eller gjenvinning, kan bli en ressurs istedenfor et problem.
Norge har tatt grep for å redusere matsvinn. I 2015 ble det inngått en intensjonsavtale mellom ulike aktører, der formålet var å samarbeide om å halvere matsvinnet innen 2026.
Mange av de valgene vi gjør i hverdagen, kan ha uheldige konsekvenser for natur og miljø. Men det er også mulig å velge en måte å leve på som ikke krever store ressurser, forurenser mye eller etterlater seg store mengder avfall.
Dette emnet gir deg kunnskap og en bedre forståelse for kildesortering og hvorfor det er så viktig å redusere mengden avfall.
Læringsressurser
Avfall og miljø
Fagstoff
Avfallshåndtering
KjernestoffAvfall og miljøvern
KjernestoffKildesortering og gjenvinning
KjernestoffIntensjonsavtalen for å redusere matsvinn
KjernestoffAvfall og miljø
KjernestoffAvfall, lys og varme
KjernestoffBilens evige liv
KjernestoffEn råvare er en råvare
KjernestoffEn skole blir grønn
KjernestoffEn verden av emballasje
KjernestoffGjenvinning for klima
KjernestoffGjenvinning som fag
KjernestoffKampen om joulene
KjernestoffKampen om joulene
KjernestoffSorteringsteknologi for avfall
Kjernestoff
Oppgaver og aktiviteter
Oppgave i avfallshåndtering
KjernestoffAvfall og miljø
KjernestoffAvfallshåndtering, farlig avfall
KjernestoffAvfallshåndtering, riktig og galt
Kjernestoff