Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Tilberedning og produksjonChevronRight
  4. Saus og suppeChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Saus og suppe

Å lage smakfulle supper og sauser krever god kunnskap om tilberedningsmetoder og råvarer. Kraft danner basisen og må være kokt på gode, friske råvarer.

Kremet gulrotsuppe med appelsinzest. Foto.

En suppe kan serveres som en selvstendig rett eller som forett i en meny. Søte supper er en tradisjonsrett i Norge, og blir servert som dessert.

En god saus hever retten, og kan gjøre den komplett. Sausen skal ikke bare smake godt, men den må også ha riktig farge og konsistens.

I dette emnet vil du lære mer om inndeling av sauser og supper, samt de grunnleggene prinsippene i de ulike kategoriene.

Læringsressurser

Saus og suppe

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter