Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Råvarer, tilberedning og produksjonChevronRight
  4. Krafter, sauser og supperChevronRight
  5. Supper og sauserChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Supper og sauser

Å lage smakfulle supper og sauser krever god kunnskap om tilberedningsmetoder og råvarer. Kraft danner basisen og må være kokt på gode, friske råvarer.

Aspargessuppe med parmesan. Foto.

En suppe kan serveres som en selvstendig rett eller som forrett i en meny. Søte supper er tradisjonsmat i Norge, og blir servert som dessert.

En god saus hever retten og kan gjøre den komplett. Sausen skal ikke bare smake godt; den må også ha riktig farge og konsistens.

I dette emnet vil du lære mer om inndeling av supper og sauser, i tillegg til de grunnleggende prinsippene i de ulike kategoriene.

Læringsressurser

Supper og sauser