1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Tilberedning og produksjonChevronRight
  4. Maskiner og utstyrChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Maskiner og utstyr

I produksjonen av mat er maskiner, utstyr og redskaper en nødvendighet for å få utført arbeidet riktig og effektivt. Godt vedlikehold er viktig for å sikre utstyrets holdbarhet og sørge for at maten er trygg.

Kokker i arbeid på kjøkkenet. Foto.

Hvilken kniv bør du bruke til utbeining av et lår? Eller når du skal hakke løk? Hvordan vedlikeholder man knivene? Gode, skarpe kniver som egner seg til det du skal kutte, gjør arbeidet lettere. Du vil i dette emnet bli kjent med de vanligste knivene og utstyret som brukes på et kjøkken.

Du finner også et hefte med en innføring i renhold av flere ulike typer maskiner og utstyr.

Læringsressurser

Maskiner og utstyr