1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Tilberedning og produksjonChevronRight
  4. Bærekraftig produksjonChevronRight
  5. Økologisk mat – Fairtrade ChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Økologisk mat – Fairtrade

Ved å gjøre denne oppgaven vil du bli bedre kjent med priser og utvalg knyttet til økologiske produkter. Du vil også få vite mer om varer som er importert og merket med Fairtrade.

En dame, som er kledd i en kjole, går i en kornåker. Foto.

Oppgaver

  1. Bilde av fairtrade sin logo blant tomater
    Skriv opp alle produktene dere kan finne av økologisk mat og Fairtrade-produkter.
  2. Før opp priser for de ulike produktene.
  3. Sammenlign med «ordinære» varer. Se om det er prisforskjell og forskjell på utseende.
  4. Vurder alle produktene og diskuter fordeler og ulemper med økologisk mat.
  5. Diskuter hvilke sammenhenger det kan være mellom etikk og matvareproduksjon.

Butikk 1

Økologisk produkt /
Fairtrade
Pris
Pris
«ordinært produkt»
PrisforskjellKvalitetsforskjell /
forskjell på utseende

Butikk 2

Økologisk produkt /
Fairtrade
Pris
Pris
«ordinært produkt»
PrisforskjellKvalitetsforskjell /
forskjell på utseende

Butikk 3

Økologisk produkt /
Fairtrade
Pris
Pris
«ordinært produkt»
PrisforskjellKvalitetsforskjell /
forskjell på utseende

Læringsressurser

Bærekraftig produksjon