Hopp til innhold

Restaurant- og matfag Vg1

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
SubjectEmne

Emner

Filter

  • Mange spiser alle måltidene sine på en institusjon eller på et spisested. Da er det viktig at de som lager maten, har kunnskap om sunn og næringsrik mat.

  • Mat og kultur

    Enkelte kulturer og religioner har egne regler for tillatt og forbudt mat. Norge har ulike mattradisjoner alt etter hvor i landet vi befinner oss.

  • Vi kan skille mellom ulike former for hygiene. Felles for dem alle er at vi kjemper mot mikroorganismene.

  • Å foredle råvarene på en god måte er viktig både for å framheve smaken, øke holdbarheten og jobbe på en bærekraftig god måte.

  • Temaet bærekraftig produksjon handler om å utnytte råvarer og å redusere matsvinn og utslipp fra matproduksjon.

  • Servitøren må ha bred kunnskap om alt fra å klargjøre restauranten til servering og kunnskap om mat og drikkevarer.

  • I emnet arbeidsliv og yrkesidentitet kan du fordype deg i yrkene innenfor restaurant- og matfag og få innsikt i lover og regler som regulerer arbeidslivet.

  • Førstehjelp

    Førstehjelp er tiltakene du skal utføre når du oppdager uhell, sykdom eller skade.

  • Riktig emballasje og merking er viktig, både for at produktet skal holde på kvaliteten, og for at forbrukerne skal vite hva de kjøper.

  • Om faget

    Her finner du nyttige verktøy for lærere og elever til støtte i arbeidet med faget restaurant- og matfag Vg1.

Om restaurant- og matfag

Om restaurant- og matfag

Å velge og vurdere ulike råvarer og produkter er sentralt i opplæringen på vg1. Elevene skal også lære om servering og produksjon. Opplæringen skal gi kompetanse om mat og drikke i en helsefremmende livsstil.

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Abonner på siste nytt fra NDLA.

Facebook