Hopp til innhold

Restaurant- og matfag Vg1

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
SubjectEmne

Emner

Filter

  • Som kokk bør man kjenne til de grunnleggende tilberedningsmetodene og inndelingen av både kald- og varmmat.

  • Råvarer

    For å lage god mat kreves det råvarer med riktig kvalitet. Fagarbeideren må også kunne tilberede og bruke de ulike råvarene.

  • Vi kan skille mellom ulike former for hygiene. Felles for dem alle er at vi kjemper mot mikroorganismene.

  • Servitøren må ha bred kunnskap om alt fra å klargjøre restauranten til servering og kunnskap om mat og drikkevarer.

  • Mange spiser alle måltidene sine på en institusjon eller på et spisested. Da er det viktig at de som lager maten, har kunnskap om sunn og næringsrik mat.

  • Gjester har forventninger om å bli møtt med en god service, og service er avhengig av en god kommunikasjon.

  • Avfall og miljø

    Mange av valgene vi gjør, kan ha uheldige konsekvenser for natur og miljø. I matbransjen kan vi verne miljøet ved å velge riktig emballasje.

  • Etikk

    Det kan reises mange etiske spørsmål i det daglige arbeidet. Kunnskap er en viktig forutsetning for å gjøre riktige etiske vurderinger.

  • I matfagbransen kan man bli utsatt for ulike farer, som kan føre til store og livstruende skader. Det er derfor nødvendig å ha en god internkontroll.

  • Yrker i bransjen

    Som yrkesfagarbeider innen matfagene har du en svært viktig rolle med å lage og servere trygg og næringsrik mat til næringer og virksomheter.

  • Forslag til årsplan for fagene Bransje, fag og miljø, Kosthold og livsstil og Råstoff og produksjon. Emnet Hygiene har egen årsplan.

Om restaurant- og matfag

Om restaurant- og matfag

Å velge og vurdere ulike råvarer og produkter er sentralt i opplæringen på vg1. Elevene skal også lære om servering og produksjon. Opplæringen skal gi kompetanse om mat og drikke i en helsefremmende livsstil.

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Abonnér på siste nytt fra NDLA.

Facebook