Restaurant- og matfag Vg1

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
SubjectEmne

Emner

Filter

  • Som kokk bør man kjenne til de grunnleggende tilberedningsmetodene og inndelingen av både kald- og varmmat.

  • Råvarer

    For å lage god mat kreves det råvarer med riktig kvalitet. Dette krever at fagarbeider må kunne tilberede, og bruke de ulike råvarene.

  • Hygiene

    Vi kan skille mellom ulike former for hygiene, men felles for dem alle er at vi kjemper mot mikroorganismene.

  • Servitøren må ha bred kunnskap om alt fra å klargjøre restauranten til servering og kunnskap om mat og drikkevarer.

  • Mange spiser alle måltidene på en institusjon eller på et spisested, og da er det spesielt viktig å ha kunnskap, om å kunne lage sunn og næringsrik mat.

  • Gjester har forventninger om å bli møtt med en god service, og service er avhengig av en god kommunikasjon.

  • Avfall og miljø

    Mange av valgene vi gjør, kan ha uheldige konsekvenser for natur og miljø. I matbransjen kan vi verne miljøet ved å velge riktig emballasje.

  • Etikk

    Det kan reises mange etiske spørsmål i det daglige arbeidet. Kunnskap er en viktig forutsetning for å gjøre riktige etiske vurderinger.

  • I matfagbransen kan man bli utsatt for ulike farer, som kan føre til store og livstruende skader. Det er derfor nødvendig å ha en god internkontroll.

  • Yrker i bransjen

    Som yrkesfagarbeider innen matfagene har du en svært viktig rolle med å lage og servere trygg og næringsrik mat til næringer og virksomheter.

  • Forslag til årsplan for fagene Bransje, fag og miljø, Kosthold og livsstil og Råstoff og produksjon. Emnet Hygiene har egen årsplan.

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Abonnér på siste nytt fra NDLA.

Facebook