Hopp til innhold

  1. Home
  2. Transport og logistikkChevronRight
  3. BransjelæreChevronRight
  4. KundeserviceChevronRight
  5. Planlegging og gjennomføring av transportoppdragChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Planlegging og gjennomføring av transportoppdrag

Et transportoppdrag kan planlegges og gjennomføres på flere måter. Det som er viktig, er at planleggingen og gjennomføringen foregår etter de lover og regler som myndighetene har fastsatt. Dette skal du øve på i de to oppgavene under.

Oppgave 1

Du får i oppdrag å kjøre et lass skifer med vogntoget ditt fra ditt eget hjemsted til Nesna i Nord-Norge. Det tar en time å laste, og du kjører fra hjemstedet ditt kl. 0800 mandag morgen. Det er vinterføre hele veien.

I Nesna skal du laste fisk til Oslo. Åpningstiden til bedriften du skal levere skiferen til, er fra kl. 0700 til kl. 1600. Fisken kan lastes fra kl. 1400 til kl. 2200.

Planlegg en tur fra hjemstedet ditt til Nesna og videre til Oslo

Turen kan planlegges og gjennomføres på flere måter. Det er viktig at planleggingen og gjennomføringen skjer etter gjeldende lover og regler.

Oppgave 2

Som yrkessjåfør eller logistikkoperatør må du kunne planlegge en transport med et vogntog fra A til B. Planleggingen kan ofte være en komplisert oppgave med mange faktorer å ta hensyn til.

Planlegg en tur fra Dombås til Stavanger

Du reiser fra Otta kl. 0700 mandag morgen. Sett opp kjøreruten, og vis ved utregning når du vil være framme i Stavanger.

Læringsressurser

Kundeservice