Hopp til innhold

  1. Home
  2. ReiselivChevronRight
  3. Starte egen bedriftChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Starte egen bedrift

Når du skal starte en bedrift, er valg av selskapsform, organisering og samarbeidspartnere viktig å tenke på. I tillegg er virksomheter underlagt en rekke offentlige krav og regler, som du må sette deg inn i. Det er for eksempel strenge krav for å få serveringsbevilling og skjenkebevilling.

En mann viser tre andre noe på en laptop. Foto.

Vi skal i dette emnet se på hvilke selskapsformer som egner seg for ulike type bedrifter. De to vanligste formene er enkeltpersonforetak og aksjeselskap.

Aktørene i reiselivsnæringen er avhengig av et godt samarbeid med andre aktører for å skape et best mulig reiselivsprodukt og god lønnsomhet. Et eksempel som vi skal se på er kjedesamarbeid, som blant annet er vanlig i hotellbransjen.

Når du etablerer en virksomhet, må du sette deg inn i hvilke krav som stilles. Mange virksomheter innen reiseliv trenger spesielle tillatelser for å etablere virksomheten sin. For å få drive et serveringssted, trengs det blant annet en serveringsbevilling. Vi skal i dette emnet også se på en rekke andre lover og regler du må forholde deg til dersom du skal starte din egen bedrift.

Læringsressurser

Starte egen bedrift