Hopp til innhold

  1. Home
  2. ReiselivChevronRight
  3. InformasjonskilderChevronRight
  4. Reiseguider og reisehåndbøkerChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagstoff

Reiseguider og reisehåndbøker

Skal du jobbe i reiselivsbransjen må du ha god oversikt over tilbudet av guidebøker og annen trykt informasjon, slik at du kan videreformidle god og relevant informasjon til gjester og kunder.

Utstilling av forskjellige reisehåndbøker. Foto.

Reiseguider

Det finnes mange typer guidebøker å velge mellom. Mange velger reiselitteratur i enkle, trykte formater. Lonely Planet og The Rough Guide er to eksempler på en rekke slike tilbud. Felles for de fleste guidebøker er utstrakt bruk av bilder, kart og lettfattelig praktisk informasjon.

Det finnes en rekke gratis reiseguider på nett som gir mye informasjon om både land og byer. Her finner du beskrivelser av severdigheter, restauranter, hoteller og lignende.

Her kan du se et utvalg av Lonely Planets reisehåndbøker.

De fleste guidene og håndbøkene tar for seg hovedområdene i det helhetlige reiselivsproduktet. Hvor du kan bo, hvor du kan spise, hvordan du kan reise til eller innenfor destinasjonen, hva du kan oppleve, og ulike praktiske råd og advarsler går igjen.

Temabøker

Noen guider og håndbøker er mer temaorienterte – de kan for eksempel beskrive fotturer, sykkelturer eller byvandringer på enkeltdestinasjoner.

For ansatte i reiselivet er det viktig å kjenne til hvordan deres eget produkt er presentert i slike medier. Det kan også være nyttig å ha lokale reiseguider og reisehåndbøker for salg eller utlån.

Læringsressurser

Informasjonskilder