Hopp til innhold

 1. Home
 2. Teknikk og industriell produksjonChevronRight
 3. Å lære seg kjemiChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagstoff

Å lære seg kjemi

Mange viktige oppgaver i livet ditt krever at du lærer deg nye språk og nye regler. Når du skal ta lappen, er det nettopp slik. Du må lære deg mange nye ord og en hel drøss med symboler (skilter). I tillegg må du lære deg en rekke regler. I kjemien er det på samme måten.

I kjemien er det mange nye ord og et eget «kjemispråk» som du kanskje ikke kjenner så godt til fra før. I tillegg er det en god del regler som forklarer hva som skjer når stoffer blandes sammen, og det blir ofte brukt symboler.

Men hva er egentlig vitsen med å lære seg kjemi? Jo, når du kan litt kjemi, vil du forstå mer om både hvordan din egen kropp fungerer, og hvordan verden rundt deg fungerer. Alle ting kan forklares fra en «kjemisk» synsvinkel.

Alt du spiser og drikker hver dag, er et resultat av kjemiske prosesser. I kroppen din blir maten utsatt for flere kjemiske prosesser. Alle klærne du tar på deg, er produsert i kjemiske prosesser. Og om du kjører moped eller motorsykkel til skolen, kommer du deg fram ved hjelp av de kjemiske prosessene som skjer i motoren.

Læringsressurser

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?
SubjectEmne

Fagstoff

 • SubjectMaterialFagstoff

  Kjemiske bindinger

  Tilleggsstoff
  AdditionalTilleggstoff
 • SubjectMaterialFagstoff

  Kjemiske formler og molekylstrukturer

  Tilleggsstoff
  AdditionalTilleggstoff