Hopp til innhold

 1. Home
 2. KroppsøvingChevronRight
 3. Helse og livsstilChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Helse og livsstil

Hvilken livsstil vi har, er et resultat av hvilke valgmuligheter vi har, og hvilke valg vi gjør.

Sovende kvinne. Foto.

Vi gjør en rekke valg hver eneste dag. For eksempel: Vi kan velge å ha et sunt eller et mindre sunt kosthold. Vi kan i mange tilfeller velge om vi vil være fysisk aktive. Vi kan gå eller sykle til skolen eller ta buss. Vi kan velge å gå tur eller drive idrett, men vi kan også velge å la være. Vi har tilgang på ulike rusmidler og tobakk, men vi kan velge å ikke bruke slikt.

Livsstil og helse henger sammen. Å opprettholde god helse gjennom livet innebærer å gjøre riktige valg med tanke på livsstil. Den enkeltfaktoren som har størst betydning, er fysisk aktivitet. Men kosthold, rusmidler, søvnrytme og psykososiale forhold er også av vesentlig betydning. Det er også viktig å kunne bruke kroppen riktig og å unngå å utsette seg for skader.

Emner

Helse og livsstil

 • Trening og helse

  Trening er en viktig faktor du lett kan gjøre noe med for å ta vare på egen helse.

 • Idrettsskader

  Kunnskap om forebygging av idrettsskader gjør at det blir færre av dem, fordi måten man gjennomfører aktivitetene på har så stor betydning.

 • Hvilke konsekvenser kan overdrevent fokus på trening medføre? Kroppsfokus, prestasjonsangst, spiseforstyrrelser og doping er negative sider av trening.

 • Ergonomi

  Ergonomi er et bredt fagfelt og ordet har ulik betydning. I dette fagstoffet på kroppsøving for elever i videregående brukes begrepet opp mot forebygging av arbeidsbelastninger.