Hopp til innhold

  1. Home
  2. KroppsøvingChevronRight
  3. Helse og livsstilChevronRight
  4. Uheldige sider ved treningChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Uheldige sider ved trening

Et stort fokus på trening og kropp, gjør at treningen ikke lenger er helsefremmende for alle. For noen gir presset om å gå ned i vekt et skadelig forhold til mat, og de kan utvikle spiseforstyrrelser. Hos andre kan ønsket om å øke i vekt, føre til doping.

Kroppsmodeller står på en gate. Foto.

Mange er klar over viktigheten av å trene regelmessig på grunn av blant annet økt medieoppmerksomhet og opplysningskampanjer. For ungdommen er treningsfokuset ofte i stor grad rettet mot utseende gjennom blant annet sosiale medium. Mange trener for å forme kroppen til en idealkropp. For noen vil dette si at de skal ha minst mulig fett på kroppen, men samtidig ha en muskuløs kropp. Dette kan være positivt om det gjør at man er mer nøye med hva man spiser, men det kan også gå for langt. En hverdag som styres av mat og kalorier, vil fort bli en stressfaktor istedenfor en hensiktsmessig livsstil.

Å trene seg opp til en muskuløs kropp krever tid og tålmodighet, men noen tar snarveier ved å dope seg istedenfor å spise og trene dedikert. Bruk av dopingmidler medfører en rekke risikofaktorer både psykisk og fysisk, og det er forbudt å både selge, kjøpe og bruke.