Hopp til innhold

  1. Home
  2. KroppsøvingChevronRight
  3. IdretterChevronRight
  4. VolleyballChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Volleyball

De fleste er innom volleyball i skolegangen sin, og på mange skoler arrangeres det skoleturneringer fordi så mange liker å spille det.

Volleyballspiller server. Foto.

I volleyball har vi tre grunnleggende teknikker: serve, bagger- og fingerslag. Noen lærer seg også å smashe og blokke, men det er for de mer øvede.

Selv om mange spiller volleyball, er det en idrett som krever mye av deg som spiller på et lag. I andre idretter er det ikke så avgjørende om du ikke mestrer teknikken i spillet, siden du har andre måter å bidra på. I volleyball stopper spillet om du ikke mestrer det å ta i mot ballen, og det er vanskelig å kompensere med innsats.

En måte å tilpasse spillet på er å la noen fange og kaste ballen, slik at vi får inkludert alle. Man kan også tilpasse ved å la ballen stusse en gang i bakken. Et godt samspill får du ved å bruke de grunnleggende teknikkene i volleyball for å inkludere medspillerne dine. Vi kan blant annet ha tre touch før ballen går over nettet. Fair play vises således gjennom å følge reglene og å spille hverandre gode.

Innsatsen måles gjennom hvor flink du er til å øve på teknikkøvelser, men også evnen til å flytte beina fort og komme deg til en god posisjon for å ta imot ballen.

Læringsressurser

Volleyball