Hopp til innhold

 1. Home
 2. KroppsøvingChevronRight
 3. FriluftslivChevronRight
 4. På turChevronRight
SubjectEmne

EMNE

På tur

Å dra på tur er en viktig del av den norske kulturen. Kan du litt om hvordan du skal kle deg og pakke sekk, vil sannsynligvis opplevelsen av turen bli enda bedre, enten det er å dra på fjelltur, telttur i skogen, eller en gåtur. Det er også viktig at du kan litt skikk og bruk når du ferdes i skogen.

Fjellvandrer med sekk hopper over bekk på tur i fjellet. Foto.

Å komme seg ut på tur er helsebringende, og en god avkobling fra stress og mas. Det kan også være en sosial aktivitet du kan gjøre med familie eller venner.

I skolesammenheng ønsker en at du skal få komme deg ut i naturen, og at du skal kjenne til mulighetene du har. Hvilken type friluftsliv avhenger av hvor i landet du bor. For noen handler det om å bruke sjøen, mens andre har lett tilgang på fjell, og vil ha dette som et sted å ferdes.

En tur kan være å bare rusle ut i skogen en ettermiddag etter skolen eller jobb, men det kan også være en lenger tur med overnatting. Det er ikke alt vil du få prøvd i skolen, men tanken er at de gangene du er ute med klassen eller skolen, skal gi motivasjon til å ta initiativ på egen hånd.

Været i Norge kan være uforutsigbart, så det er også viktig at du lærer litt om å kle deg og å pakke med deg riktig utstyr. Det er viktig at du får kunnskap om bærekraftig ferdsel i naturen, slik at flest mulig skal kunne ferdes i naturen slik den er.

Læringsressurser

På tur

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?
SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

 • TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

  Hvor mye tåler isen?

  Tilleggsstoff
  AdditionalTilleggstoff
 • TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

  Rett eller galt om is på vann?

  Tilleggsstoff
  AdditionalTilleggstoff
 • Det er ikke noe kjernestoff for oppgaver og aktiviteter.