Hopp til innhold

  1. Home
  2. Helse- og oppvekstfag Vg1ChevronRight
  3. Mat og næringsstofferChevronRight
  4. Mat i ulike kulturerChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Mat i ulike kulturer

Mat i ulike kulturer oppleves som spennende og utfordrende. Du skal kjenne til matens rolle og betydning i din og andres kultur.

Matkultur. Kollasj.

Når du skal jobbe med mennesker, er det viktig at du kjenner til deres kultur. Det gjør det lettere å tilpasse kommunikasjonen og omsorgen. Ved å vise interesse for hverandres kultur og mattradisjoner er det lettere å forstå hverandre og respektere hverandre. En god forståelse for andres kulturer viser også en profesjonell yrkesutøvelse. Du skal tilegne deg kunnskap om mat og kultur i de mest kjente og sentrale kulturene og religionene vi har i et flerkulturelt og flerreligiøst Norge.

Læringsressurser

Mat i ulike kulturer

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?
SubjectEmne

Fagstoff

  • SubjectMaterialFagstoff

    NRK Jødedommen og mat

    Tilleggsstoff
    AdditionalTilleggstoff