Hopp til innhold

  1. Home
  2. Helse- og oppvekstfag Vg1ChevronRight
  3. Kosthold og ernæringChevronRight
  4. Mat som grunnleggende behovChevronRight
  5. Mat for ulike grupperChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Mat for ulike grupper

Mange brukere trenger kost som er spesielt tilpasset deres behov. Noen er allergiske og blir syke hvis de spiser enkelte matvarer, og noen trenger tilrettelegging av kost på grunn av alder, sykdom eller andre grunner.
I denne filmen kan du se hvordan det er å leve med cøliaki.

Utfordringer til deg

  1. Hva er forskjellen på matallergi og matintoleranse? Bruk eksempler til å forklare.
  2. Hvilke hensyn må personer med cøliaki ta når det gjelder kosthold?
  3. Hvor stor andel av befolkningen i Norge har intoleranse eller allergi mot matvarer?

Læringsressurser

Mat som grunnleggende behov