Hopp til innhold

 1. Home
 2. Helse- og oppvekstfag Vg1ChevronRight
 3. Profesjonell yrkesutøvelseChevronRight
 4. FagarbeiderChevronRight
 5. FagskoleutdanningChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgaver og aktiviteter

Fagskoleutdanning

Fagskoleutdanning er høyere yrkesfaglig utdanning der du kan få mer kompetanse innen faget ditt uten å måtte skaffe deg studiekompetanse først. I denne oppgaven kan du lære om fagskoletilbudet innen helse-og oppvekstfag.

Hva er fagskoleutdanning?

Fagskoleutdanning er et tilbud for fagarbeidere som ønsker utdanning på et høyere nivå enn videregående opplæring. Mange fagskolestudier krever at du har fagbrev eller tilsvarende realkompetanse for å komme inn, men det er ikke krav om studiekompetanse.

Det finnes både offentlige og private fagskoler, derfor er noen utdanninger gratis, mens andre har en studieavgift. Fagskoleutdanningene er ofte tilrettelagt slik at du kan jobbe ved siden av studiene, og fullført utdanning gir deg studiepoeng som du kan bruke til å søke om høyere lønn.

Oppgaver

 1. Bruk artikkelen om fagskole fra Utdanning.no. Finn ut hvilke utdanninger som finnes innen helse-, sosial- og oppvekstfag.
 2. Hvilke fagskoletilbud innen helse-, sosial- og oppvekstfag tilbys i ditt fylke?
 3. Lag en digital presentasjon for klassen om minst en fagskoleutdanning som du kunne tenke deg å søke på. Presentasjonen skal inneholde

  1. beskrivelse av utdanningen
  2. fagskoler som tilbyr dette studiet
  3. varighet og gjennomføring av opplæringen
  4. antall studiepoeng
  5. opptakskrav
  6. studieavgift
  7. jobbmuligheter

Læringsressurser

Fagarbeider