Hopp til innhold

  1. Home
  2. Salg, service og sikkerhet Vg2ChevronRight
  3. Rekruttering, ansettelser og personalutviklingChevronRight
  4. Oppgaver i rekruttering, ansettelser og personalutviklingChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgaver og aktiviteter

Oppgaver i rekruttering, ansettelser og personalutvikling

Her får du fem varierte oppgaver i rekruttering, ansettelser og personalutvikling. Oppgavene egner seg godt som gruppearbeid.

Ung jente i hijab sitter forran en datamaskin og tar notater. Foto.
  1. Finn jobbannonser på nettet innenfor salg eller kontor og administrasjon. Lag en liste over hvilke formelle kvalifikasjoner man er ute etter, og hvilke egenskaper man ser etter.
  2. Søk under Lovdata på arbeidsmiljøloven og finn ut om en arbeidsgiver har plikt til å informere arbeidstakerne om ledige stillinger i virksomheten.
  3. Kartlegg hvor mange i klassen som jobber ved siden av skolen, og hvor mange av disse som har signert en arbeidskontrakt. Hvis kontrakt: Tilfredsstiller kontrakten kravene som arbeidsmiljøloven § 55 krever? Hvis ingen kontrakt: Har dere i henhold til lovverket krav på en slik avtale?
  4. Forbered din første arbeidsdag på en arbeidsplass. Skriv ned noen tanker om hva du bør passe på å gjøre og ikke gjøre.
  5. Forsøk å finne ut hva slags frynsegoder som er typiske for en salgsmedarbeider, en kontor- og administrasjonsmedarbeider eller en vekter.

Læringsressurser

Rekruttering, ansettelser og personalutvikling

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?
SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter