Hopp til innhold

  1. Home
  2. Salg, service og sikkerhet Vg2ChevronRight
  3. Praktisk salgskursChevronRight
  4. Den kunnskapsrike selgerenChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Den kunnskapsrike selgeren

«Til bykjøring vil jeg anbefale denne scooteren. Den har stor lagringsplass, store hjul som gjør det behagelig å kjøre, og en totaktsmotor som er tilnærmet vedlikeholdsfri. Scooteren er markedsleder, og det er denne det selges absolutt mest av for tiden.» Slik oppnår selgeren tillit hos kunden.

Mann som viser fram en motorsykkel til en annen mann. Foto.

Salg er kunnskap

Dette kurset handler om betydningen av selgers kunnskaper for å oppnå tillit hos kunden.

Videoforedrag

Her får vi først en introduksjon til temaet i form av et kort videoforedrag på cirka fem minutter. Betydningen av en selgers produkt-, bransje- og forbrukerkunnskap gjennomgås og forklares. Eksemplene knyttes opp mot forskjeller mellom bedriftsmarkedet og forbrukermarkedet.

Videocase

I et videocase får vi være vitne til en iscenesatt salgssamtale. Har selgeren tilstrekkelig med kunnskaper? Hvordan får selgeren benyttet kunnskapene sine til å skape tillit hos kunden? Hvordan bruker selgeren kunnskapene sine til å oppnå et vellykket salg?

Klasseromsaktiviteter

Elevene får også prøve seg: Tilleggsressursene presenterer aktiviteter som kan brukes i klasserommet, der elevene gjennom rollespill og kreative oppgaver tilegner seg lærestoffet.

Læringsressurser

Den kunnskapsrike selgeren