Hopp til innhold

  1. Home
  2. Naturfag PåbyggChevronRight
  3. Ernæring og helseChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Ernæring og helse

Kropp og helse omtales ofte i mediene. For at du skal kunne vurdere den informasjonen du får, er det nødvendig med kunnskap om hvordan livsstil påvirker kropp og helse over tid. I dette emnet fokuserer vi på hvordan næring omsettes i kroppen, og hvordan de ulike delene i kroppen virker sammen.

God helse

God helse betyr blant annet å ha en kropp som fungerer. Dette innebærer å spise næringsrik mat og være fysisk aktiv, men også å ha det bra med seg selv. Hvis du er trygg på deg selv og andre, er det også lettere å opprettholde en god mental helse. I dette emnet får du også mulighet til å drøfte spørsmål knyttet til slanking, spiseforstyrrelser, trening og hvordan livsstilen vår påvirker helsa.

Emner

Ernæring og helse

  • Repetisjonsstoff om kjemi som danner grunnlag for temaene Ernæring og helse, Stråling og radioaktivitet og Energi for framtid.

  • Det vi spiser og drikker skal gi oss næringsstoffer til å bygge opp kroppen – det skal altså gi oss energi og tilføre stoffer som gjør at kroppen fungerer som den skal.

  • God helse er ikke bare fravær av sykdom. Helsa vår henger tett sammen med kosthold, trening og livsstil.

  • Kosmetikk brukes som et samlebegrep for produkter som brukes for å endre, utheve, forsterke, maskere eller ta vare på kroppens utseende eller lukter.