Hopp til innhold

Kvinne i rød drakt poserer foran fotovegg. Foto.
  1. Home
  2. NDLA filmChevronRight
  3. Bærekraftig utviklingChevronRight
  4. Teknologi og etikkChevronRight
  5. Generation MarsChevronRight
SharedResourceDelte ressurser

Kildemateriale

Generation Mars

Astrid er bare dager unna å dra til Mars. Hun har vunnet et realityshow hvor vanlige mennesker har konkurrert og forberedt seg i fem år for å sendes til Mars, uten mulighet for å kunne komme tilbake.

Handling

TV-teamet følger Astrid idet hun skal ta sitt siste farvel med jorda og dem hun er glad i. Filmen gir oss et emosjonelt innblikk i Astrids vanskelige reise mot noe potensielt større. Vi får også se hvordan TV-bransjen kynisk utnytter seg av den dramatiske avskjeden.

Om filmen

Generation Mars er en eksamensfilm fra Den norske filmskolen i 2016. Filmen ble samme år nominert til Student Academy Awards, eller Student-Oscars, som det blir kalt på folkemunne.

Reality som TV-konsept

Robinsonekspedisjonen i 1999 blir av mange regnet som den aller første norske realityserien. Siden den gang har sjangeren eksplodert. Interessen for å se hva helt vanlige mennesker gjør i uvante og vanskelig situasjoner, ser ikke ut til å avta. Showene blir gjerne bare større og mer sensasjonelle.

TV-selskapene har flere ganger fått kritikk for å utnytte unge mennesker for å få flere seere og klikk. I de fleste realityprogram får deltakere tilbud om samtale med psykolog.

Læringsressurser

Teknologi og etikk