Hopp til innhold

Silhuetter av to barn som vanner en plante med en vannkanne. Foto.
 1. Home
 2. NDLA filmChevronRight
 3. Bærekraftig utviklingChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Bærekraftig utvikling

Bærekraftig utvikling er et tverrfaglig tema som handler om å verne livet på jorda og om langsiktig og fornybar planlegging av samfunnet. Her er aktuelle filmer som belyser emnet.

Svart hund med blå øyne ser i kamera. Sitter i førersetet på en grønn bil. Foto.
Hunden Todd var grunnen til at John og Molly Chester fulgte drømmen sin om å leve i harmoni med naturen.

Bærekraftig utvikling dreier seg om sosiale, teknologiske, økonomiske og miljømessige forhold. Det er altså ikke bare nedgang i utslipp av CO2, bevisstgjøring rundt skadevirkninger av plast og ellers vern av naturen som er med på å legge til rette for en bærekraftig utvikling.

Ny teknologi kan også bidra til å gjøre verden mer bærekraftig. Samtidig reiser ny teknologi ofte ulike etiske dilemmaer.

I en verden som gjennomgår miljø- og klimaendringer er det enkelte menneskegrupper som er særlig sårbare og utsatte. Noen av verdens urfolk opplever at landområder og levesett trues. Dette kan føre til interessekonflikter.

Emner

Bærekraftig utvikling

 • Miljø

  Her finner du filmer som handler om hvilket avtrykk på miljøet vi mennesker etterlater oss.

 • Urfolk

  Urfolk har viktig kunnskap om naturen og miljøet. Filmer om urfolk forteller ofte om gruppenes levemåte, kultur og historie.

 • Klima

  Her finner du en samling filmer om klima. Klimaet endrer seg, og vi får se hvilke utfordringer det skaper for oss mennesker.

 • Filmer som diskuterer muligheter og etiske dilemmaer med ny teknologi.