Hopp til innhold

Familie står oppstilt i en stue for å bli tatt bilde av. Foto.
  1. Home
  2. NDLA filmChevronRight
  3. Small TalkChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Small Talk

Å feie ubehagelige ting under teppet kan kanskje virke normalt for en stereotypisk familie på Sørlandet. Men kortfilmen Small Talk, som handler om den noe dysfunksjonelle familien Dvergsnes, har tydeligvis truffet en gjenkjennbar nerve til og med på filmfestivaler over hele Europa.

Filmdetaljer

År: 2015

Opprinnelse: Norge

Sjanger: Drama, komedie

Regi: Even Hafnor, Lisa Brooke Hansen

Manus: Even Hafnor

Foto: Steivan Hasler

Om filmen

Vi får tre små innblikk i en tilsynelatende normal sørlandsk storfamilie i løpet av et halvt års tid. Men det skal fort vise seg at dette er en familie som synes det er lettere å prate om vindretninger, gardinoppheng og annet "small talk" enn de mer alvorlige temaene som det viser seg de står overfor. Det hele blir en absurd og komisk film, som ikke bare er gjenkjennbar i lokalmiljøet, men som har vist seg å være like populær utover sine landegrenser.

"Small talk" har gått sin seiersgang på filmfestivaler over hele Europa. I tillegg til priser i både Estland, Portugal og Finland, vant den blant annet Gullstolen ved Kortfilmfestivalen i Grimstad og Beste norske kortfilm ved Bergen internasjonale filmfestival.

Dokumentarisk

Filmen fremstår nesten som en dokumentar, men regissørene Even Hafnor og Lisa Brooke Hansen har brukt amatørskuespillere som delvis har improvisert frem innholdet. Hafnor har faktisk spilt inn store deler av filmen i huset til mormoren sin, og i tillegg har han hanket inn sin egen mor og far til å spille ett av ekteparene i den dysfunksjonelle familien.