Hopp til innhold

  1. Home
  2. NDLA filmChevronRight
  3. Folkehelse og livsmestringChevronRight
  4. IdentitetChevronRight
  5. BE - skitne, syndige megChevronRight
SubjectEmne

EMNE

BE - skitne, syndige meg

Den 20. oktober 1992 tok den 20 år gamle Bjørn Erik sitt eget liv. Familien var uvitende om motivet inntil de fant Bjørn Eriks dagbok, der han fortalte at han var homofil.

Filmdetaljer

År: 2010

Varighet: 50 minutter

Sjanger: Dokumentarfilm

Regi:Trond Winterkjær og Jan Dalchow

Produksjonsselskap: GWD Production

Klipp:Trond Winterkjær, Jan Dalchow

Opprinnelse:Norge

Om filmen

Bjørn Erik hadde vært en livsglad gutt som hadde ønsket å glede andre mennesker. Han var dypt religiøs. Da han ble klar over sin homofile legning, ble kirkens holdning til homofile et problem for ham. Han karakteriserer seg som skitne, syndige meg, og tanken på å møte igjen Andre, som han er forelsket i, både skremmer og tiltrekker ham.

I filmen ser vi bilder av Bjørn Erik, møter søsteren, foreldrene og hans tidligere bestevenninne i intervjuer. De mener at hvis han hadde møtt større forståelse fra kirken, som han var knyttet til, kunne livet hans vært spart.

I filmen får vi se mange ulike klipp. Vi møter pastoren i Seierskirken med en amerikansk-inspirert herlighetsteologi, som ser det som sin oppgave å omvende homofile til å avstå fra sin legning. Vi møter også presten i Bjørn Eriks menighet, homofile teologer fra Norge, Sverige og Danmark.

Læringsressurser

BE - skitne, syndige meg

SubjectEmne

Kildemateriale