Hopp til innhold

  1. Home
  2. NDLA filmChevronRight
  3. FilmkunnskapChevronRight
  4. FilmanalyseChevronRight
  5. Den store skjønnhetenChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Den store skjønnheten

Stemningsfull og vakker italiensk film om den tidligere så lovende forfatteren Jep. Filmen utspiller seg i Roma og er regissert av den italienske regissøren Paolo Sorrentino.

Filmdetaljer

År: 2013

Varighet: 2 timer og 22 minutter

Sjanger: Drama

Originaltittel: La grande bellezza

Regi og manus: Paolo Sorrentino

Produsent: Vivien Aslanian, Carlotta Calori

Skuespillere: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso, Iaia Forte, Pamela Villoresi, Galatea Ranzi, Franco Graziosi

Handlingen

Jep nærmer seg 65 år. For flere år siden gav han ut en svært lovende debutroman. Karrieren som forfatter stoppet imidlertid opp etter den ene boka.

Siden har han fulgt Romas overfladiske sosietetsliv som kulturjournalist – et liv han begynner å bli lei av.

Når en venn forteller Jep at hans avdøde kone aldri sluttet å elske ham, begynner Jep å interessere seg for de store spørsmålene i livet.

Et italiensk mesterverk

Den store skjønnheten har i mange sammenhenger blitt omtalt som et mesterverk. Da filmen gikk på kino i Norge, trillet norske anmeldere i hovedsak femmere og seksere på terningen i sine anmeldelser av filmen.

Filmen har etter premieren mottatt en rekke priser og utmerkelser. Den fikk blant annet Oscar for beste utenlandske film i 2014 – en pris den også fikk Amandaprisen for ved filmfestivalen i Haugesund samme år.

Læringsressurser

Den store skjønnheten

SubjectEmne

Kildemateriale