1. Home
  2. NDLA filmChevronRight
  3. FilmkunnskapChevronRight
  4. Filmatiserte bøkerChevronRight
  5. Saras nøkkelChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Saras nøkkel

Jødiske Sara og familien blir arrestert av fransk politi under massearrestasjonen av jøder i Paris, sommeren 1942. 60 år senere får en journalist i oppdrag å skrive om arrestasjonene og de grusomme konsekvensene de fikk for mange franske jøder.

Filmdetaljer

År: 2010

Varighet: 1 time og 46 minutter

Originaltittel: Elle s'appelait Sarah

Produsent: Stéphane Marsil

Regi: Gilles Paquet-Brenner

Manus: Gilles Paquet-Brenner, Serge Joncour

Skuespillere: Kristin Scott Thomas, Mélusine Mayance, Niels Arestrup, Frédéric Pierrot, Michael Duchaussoy

Musikk: Max Richter

Produksjonsselskap: Hugo Productions

Opprinnelse: Frankrike

Handling

Filmen starter med den beryktede arrestasjonen av jøder i Paris, i juli 1942, også kalt Vel' d'Hiv. Vi møter Sara, en 10 år gammel jødisk jente. Hun rekker akkurat å gjemme lillebroren, før hun selv og resten av familien blir arrestert av fransk politi.

Sara har låst broren inne i et skap, og han blir derfor ikke oppdaget av politiet. Sara må klare å komme seg tilbake, slik at hun kan låse broren ut av skapet. Denne oppgaven virker nærmest umulig i det vi ser at hun og familien sendes av gårde til nazistenes konsentrasjonsleire.

60 år etter møter vi journalisten Julia Jarmond. I anledning en minnemarkering for arrestasjonene får hun i oppdrag å skrive en artikkel om Vel' d'Hiv. Saras tragiske og dramatiske historie vekker Julias interesse. Plutselig virker ikke 60 år som så lenge siden, og Sara ikke så langt borte.

Filmen er basert på Tatiana de Rosnays boksuksess med samme navn. Romanen lå utrolige 90 uker på New York Times bestselgerliste.

Læringsressurser

Saras nøkkel

SubjectEmne

Kildemateriale