Hopp til innhold

  1. Home
  2. NorskChevronRight
  3. Skriftlig tekstskapingChevronRight
  4. Å skrive kreativtChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Å skrive kreativt

Kreativitet er ikke noe bare noen har, og som plutselig "dukker opp". De gode ideene og nye innfallsvinklene kan alle oppdage, men det krever litt innsats. Lær deg hvordan tekstene dine kan bli kreative!

Sjangrer med rom for kreativitet

Vanligvis forbinder vi kreativ tekstskaping med skjønnlitteratur som romaner, noveller og lyrikk. Men du kan ta i bruk dine kreative evner i stort sett alle sjangrer. I undervisningsfilmen over møter du for eksempel en artist som skriver egne tekster, en tegneserieforfatter og en livsstilsblogger.

I skolesammenheng kan du bli bedt om å skrive dikt og noveller, men også kreative sakprosatekster som kåserier og essay. Dette er to sakprosasjangrer med stor vekt på kreativ og god språkbruk, der forfatteren har ganske stor frihet til å forme teksten etter eget ønske. Men også i andre sakprosasjangrer, som fagartikkelen, vil noen kreative grep kunne gjøre teksten din enda bedre.

I dette emnet får du råd om hvordan du kan skape gode og interessante tekster innenfor både sakprosa- og skjønnlitterære sjangere.

Læringsressurser

Å skrive kreativt