Hopp til innhold

 1. Home
 2. ElektrofagChevronRight
 3. FordelingssystemerChevronRight
 4. Starte ungdomsbedriftChevronRight
 5. Drive-in-kinoChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Drive-in-kino

I 2014 valgte elevene på elektro Vg1 ved Åkrehamn videregående å arrangere drive-in-kino. Filmen som ble vist, var Fast and Furious 6.

Drive in kino. Foto.

I faget data- og elektronikksystemer har vi et kompetansemål om å «vurdere og prøve ut ideer til produkter». Dette kompetansemålet kan man f.eks. dekke på den måten som er forklart her. Det er dette kompetansemålet som gjør at data- og elektronikksystemer har sju uketimer, mot fem i de to andre fagene.

Oppsummering fra en elev

Ideen om en drive-in-kino var bare en tanke i starten, vi visste ikke om det var realistisk å få til.

Vi var forberedt på at det skulle være vanskelig, men vi tok utfordringen og vi løste den veldig bra! Vi arbeidet med dette i flere måneder, både på skolen og på fritiden. Det var gøy når folk møtte oss med et smil. Vi presenterte oss og oppførte oss profesjonelt når vi snakket med eventuelle sponsorer. De var positive og hjalp oss med det de kunne, enten om det var stillas eller en pengesum.

Mediene var positive og veldig interesserte i å høre om prosjektet vårt. De inviterte til intervju for aviser og på radio. Vi fikk et godt samarbeid med kinosjefen ved Karmøy Kino, hun sørget for at vi fikk låne et stort lerret, og vi fikk tilgang til den svært populære actionfilmen under selve norgespremieren.

Alle elevene var ivrige og stilte opp for å bidra. Alt fra økonomi, PR og oppmerking og heising av lerret ble gjort av elever. Vi fikk også ordnet en popcornmaskin så publikum fikk en skikkelig kinofølelse. Vi har fått mange flotte og positive tilbakemeldinger for vårt initiativ. Tilbakemeldingen fra publikum og i avisene i etterkant av drive-in-kinoen var veldig bra, det er gøy å få skryt av noe man har lagt ned mye arbeid i.

Grusbanen ble fylt opp, og det ble rundt 200 personer, og ca. 80 biler, som deltok og gjorde kvelden vellykket!

Vi lærte mye av ungdomsbedriften, vi lærte mye om å ta ansvar og at vi må ta tak selv for å få ting gjort. Det var gøy å skape noe helt selv. Det kommer jo bare an på hva du selv gjør om du får det til eller ikke. Det er motiverende når du ser så gode resultater!

LAN

LAN. Foto.

Noen elever arrangerte LAN. Her ble elevene på Vg1 elektro invitert. Det ble i tillegg laget kiosk og turneringer i basketball og FIFA på playstation.

Brukthandel

loppemarked. Foto.

Det er også blitt arrangert brukthandel, hvor elevene samlet inn ting som kunne selges. De inviterte da venner og kjente til loppemarked i skolens gymsal.

Læringsressurser

Starte ungdomsbedrift

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?
SubjectEmne

Fagstoff

 • SubjectMaterialFagstoff

  Planlegging

  Tilleggsstoff
  AdditionalTilleggstoff
 • SubjectMaterialFagstoff

  Dokumentasjon

  Tilleggsstoff
  AdditionalTilleggstoff
 • SubjectMaterialFagstoff

  Produksjon

  Tilleggsstoff
  AdditionalTilleggstoff
 • Tilleggsstoff
  AdditionalTilleggstoff
SubjectEmne

Vurderingsressurs

 • AssessmentResourceVurderingsressurs

  Dokumentasjonsverktøy elektrofag

  Tilleggsstoff
  AdditionalTilleggstoff
 • Det er ikke noe kjernestoff for vurderingsressurs.