1. Home
  2. ElektrofagChevronRight
  3. FordelingssystemerChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Fordelingssystemer

Vi har tre forskjellige fordelingssystemer i Norge. Disse er TT-nett, IT-Nett og TN-nett. Det mest brukte er IT-nett, som er det eneste systemet som kan brukes overalt. TT-nett er et system som er lite brukt. Vi har TT-nett i noen kommuner på Vestlandet, og på Sørlandet. TN-nett er det «nye» systemet som har en litt spesiell oppbygging. Dette nettet kan deles inn i to forskjellige typer: TN-C-S-nett og TN-S-nett.

Distribusjonsnett

Emner

Fordelingssystemer

  • Fordelingsskap

    Her skal du lære å beregne og montere et fordelingsskap for bolig. Du jobber sammen med en medelev, og har til sammen 2 uker på dette læringsoppdraget.

  • Motorstart

    Vi planlegger, monterer, setter i drift og dokumenterer system for motorstyring med valgbar dreieretning og turtall av trefase asynkron kortslutningsmotor.

  • Dreieretningsvender er en utrustning som får en motor til å endre retning. Ved hjelp av kontaktorer kan vi endre faserekkefølgen på to av fasene til motoren.

  • Hvordan du starter ungdomsbedrift. Fra idémyldring til ferdig produkt. Eksempler og hjelp får du i dette læringsoppdraget.

Læringsressurser

Fordelingssystemer

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?