Hopp til innhold

  1. Home
  2. Medie- og informasjonskunnskapChevronRight
  3. MedieproduksjonChevronRight
  4. Tekstproduksjon i avis og bloggChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Tekstproduksjon i avis og blogg

Produksjon av skriftlig tekst inngår i de fleste former for medieproduksjon. Men i aviser og blogger er det spesielt viktig å ha evnen til å formidle et budskap i skriftlig form.

Figre som skrive rpå bærbar PC. Foto.
Hånd på tastatur

En avis er et redaksjonelt medium. Det betyr at innholdet er utformet etter journalistiske prinsipper, og redigert og vurdert av medarbeidere på desken før det publiseres. Når du skal lage en veggavis eller en skoleavis, er det viktig å kjenne til hvordan profesjonelle avismedarbeidere jobber. Du må også ha noe innsikt i valg av bilder, layout og sideombrekking.

Ny teknologi og digitalisering har endret tradisjonelle kommunikasjonsmønstre i samfunnet. I dag kan alle som ønsker det, være sin egen publisist.

En personlig blogg kan sammenlignes med en dagbok på nettet, skrevet av en hobbyskribent. I profesjonelle blogger er avsenderen en profesjonell skribent. En del bloggere har svært mange følgere, spesielt blant unge, og er derfor ettertraktet av dem som ønsker å styrke omdømmet til produkter som appellerer til ungdom.

Læringsressurser

Tekstproduksjon i avis og blogg

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?
SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter