Hopp til innhold

 1. Home
 2. Service og samferdsel Vg1 2019-20ChevronRight
 3. Markedsføring og kommunikasjonChevronRight
 4. MarkedsplanenChevronRight
 5. Dior and IChevronRight
SharedResourceDelte ressurser

Kildemateriale

Dior and I

Dokumentarfilmen Dior and I (2014) tar oss med inn bak kulissene i motehuset Dior. Vi følger Diors nye sjefsdesigner Raf Simons, fra han har sin første arbeidsdag til han åtte uker senere viser sin første Dior-kolleksjon.

Filmdetaljer

År: 2014

Opprinnelse: Frankrike

Sjanger: Dokumentar

Regi: Frédéric Tcheng

Manus: Frédéric Tcheng

Foto: Gilles Piquard

Musikk: Ha-Yang Kim

Medvirkende: Raf Simons, Anna Wintour, Sidney Toledano, Pieter Mulier, Florence Chehet, Monique Bailly, Cathy Horyn, Catherine Riviere, Fulvio Rigoni, Olivier Bialobos, Hongbo Li, Nadine Prot, Esther Heesch

Om filmen

Den belgiske motedesigneren Raf Simons skal begynne å jobbe for motehuset Dior. Simons, som tidligere har vært designer for den minimalistiske Jill Sanders, skal nå være kunstnerisk leder for sin første haute-couture-kolleksjon.

Haute couture er en betegnelse for motehus som syr klær individuelt for kundene sine. Dior er et av få motehus som fremdeles følger tradisjonen med haute couture og har egne systuer for dresser og kjoler.

Simons har kort tid på seg for å få ferdig kolleksjonen, som skal vises allerede om åtte uker. Det er forventet at Simons både klarer å følge Diors tradisjon og stil, samtidig som han skaper noe nytt og moderne. Filmen gir et unikt innblikk i hverdagen, stresset, forventningene og det kreative arbeidet i moteverdenen.

Christian Dior

Den franske motedesigneren Christian Dior (1905–1957) regnes som grunnleggeren av motehuset Dior. Diors første kolleksjon, The New Look (1947), tok et oppgjør med moten som hadde dominert under andre verdenskrig. Dior tegnet kvinner med former, smale skuldre, smale midjer og store skjørt. Dette var begynnelsen på den romantiske, feminine og ekstravagante stilen som Dior er kjent for, en stil og en tradisjon som dagens Dior-designere og syersker fremdeles må være tro mot.

Læringsressurser

Markedsplanen

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?
SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Kildemateriale

 • SharedResourceDelte ressurser

  The greatest movie ever sold

  Tilleggsstoff
  AdditionalTilleggstoff
 • SharedResourceDelte ressurser

  Sneakerheadz

  Tilleggsstoff
  AdditionalTilleggstoff
 • Tilleggsstoff
  AdditionalTilleggstoff
 • Det er ikke noe kjernestoff for kildemateriale.