Hopp til innhold

  1. Home
  2. Service og samferdsel Vg1 2019-20ChevronRight
  3. Salg og serviceChevronRight
  4. ServicekvalitetChevronRight
  5. AS FjordbussChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Arbeidsoppdrag

AS Fjordbuss

I AS Fjordbuss er sjåførene også guider og reiseledere. I denne gruppeoppgaven skal dere forberede og gjennomføre hvert deres arbeidsoppdrag på en busstur for en gruppe pensjonister. Alle oppdragene skal framføres for klassen. Øvelsen blir ekstra morsom om dere skaffer dere en mikrofon som kobles til et lydanlegg i klasserommet.

Geiranger

Serviceoppdragene

Pensjonistgruppa skal reise fra Lillehammer til Molde via Geiranger. Den første natten skal gruppa overnatte på Union Hotell i Geiranger. Dag to skal dere kjøre via Trollstigen og Åndalsnes til Molde. Her overnatter dere på Rica Hotel Seilet. Arbeidsoppdragene er knyttet til ulike presentasjoner som AS Fjordbuss skal ha for pensjonistene før avreise og underveis på turen.

Elev 1 – Informasjon kvelden for avreise

Sjåføren møter gruppa kvelden før turen starter, og informerer om hvordan turen er lagt opp. Gruppa får vite hvor dere skal stoppe, hvilke hoteller dere skal sove på, hvor dere skal spise, og så videre.

Lag den delen av presentasjonen der du som sjåfør orienterer passasjerene om hva de bør ha med seg på turen, og om fasiliteter i bussen og lignende. Denne delen bør ta to–tre minutter. Du skal ha presentasjonen i peisestua på SAS Radisson Hotel Lillehammer, der videoprosjektør og annet utstyr er tilgjengelig.

Elev 2 – Informasjon om Lom

På denne turen passerer dere mange severdigheter som du bør fortelle passasjerene noe om. Ett av disse stedene er nasjonalparklandsbyen Lom. Lom er også kjent for stavkirken, arkitekturen, matkulturen og sommerskisenteret i kommunen.

Som guide skal du lage en muntlig presentasjon på to–tre minutter om Lom med hovedvekt på Lom stavkirke. Du skal framføre presentasjonen ved hjelp av bussens høytaleranlegg like før gruppa slippes av ved Lom stavkirke.

Elev 3 – Informasjon om Geiranger

På turen videre fra Lom kjører dere opp på Strynefjellet og videre ned mot Geiranger. Dere stopper ved Flydalsjuvet, som er ett av de mest kjente «fotostoppene» i Norge. Her ser dere Geirangerfjorden med fosser og fjell rundt fjorden.

Som guide skal du lage en muntlig presentasjon på to–tre minutter om naturen i og rundt Geiranger. Du skal framføre presentasjonen ved hjelp av bussens høytaleranlegg like før gruppa slippes av ved Flydalsjuvet.

Elev 4 – Informasjon om Trollstigen

Turen videre fra Geiranger til Molde har også mange severdigheter som du som guide må omtale på turen. Du planlegger et fotostopp på Trollstigen, der gruppa også skal spise lunsj.

Forbered en presentasjon på ett–to minutter der du orienterer kort om aktiviteter på Trollstigen og gir nødvendig praktisk informasjon om lunsj, tidsplan for stoppet og plan for dagen videre. Du skal framføre presentasjonen ved hjelp av bussens høytaleranlegg like før gruppa slippes av ved Trollstigen.

Alle elevene

Finn fram til to forskjellige severdigheter eller lignende som du vil snakke om underveis. Om dere vil unngå å velge samme objekt, kan læreren eller en av elevene koordinere dette. Forbered en presentasjon på et halvt til ett minutt for hvert av objektene. Framfør presentasjonene ved hjelp av bussens høytaleranlegg.

Læringsressurser

Servicekvalitet

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?