Hopp til innhold

  1. Home
  2. Service og samferdsel Vg1 2019-20ChevronRight
  3. HMS, etikk og personvernChevronRight
SubjectEmne

EMNE

HMS, etikk og personvern

Som servicemedarbeider er det viktig å følge etiske normer, regler for personvern og krav til helse, miljø og sikkerhet. Emnet gir deg kunnskap om hvor viktig dette er for å kunne yte den beste servicen overfor kundene dine.

Person løper mot nødutgangen. Foto.

Når du yter service, må du forholde deg til ulike normer, regler og krav. Du må behandle kundene dine på en måte som er etisk forsvarlig. Du må kjenne til personopplysningsloven som for eksempel sier noe om lagring av kunders personopplysninger og kameraovervåking.

Helse, miljø og sikkerhet (HMS) er vesentlig for enhver bedrift, stor eller liten. En trivelig, trygg og sikker arbeidsplass er et godt utgangspunkt for å gi kundene den beste servicen.

Emner

HMS, etikk og personvern

  • Innføring i HMS

    I Norge står helse, miljø og sikkerhet (HMS) sentralt for å skape et godt og sikkert arbeidsmiljø. Her får du en innføring i HMS.

  • HMS-arbeid er viktig i markeds- og servicearbeidet. Trivsel gir fornøyde ansatte, som igjen gir fornøyde kunder. Derfor er HMS-arbeid god butikk.

  • Yrkesetikk og personvern er noe du som servicemedarbeider må forholde deg til. Her får du gode tips til hva du bør tenke på.