1. Home
  2. Bygg- og anleggsteknikkChevronRight
  3. OverflateteknikkChevronRight
  4. MalerenChevronRight
  5. Form og fargeChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Form og farge

Alt som omgir oss har form og farge, både naturen og det menneskeskapte. I det menneskeskapte er det vi som styrer det visuelle uttrykket enten det er et byggverk, et smykke eller et verktøy. Både form og farge tilhører begrepet design. Vi vet at form og farge kan være avgjørende for at et produkt slår gjennom og blir en suksess.

Vi må tenke gjennom hvordan vi bruker form og farger i hele prosessen fra idé til ferdig produkt. Hvilke formelementer og farger vi velger, bør passe til produktet og brukergruppa. Hvis du ikke er trygg på hvilke valg som er de beste, er det lurt å prøve ut ulike løsninger. Hanken på en kaffekopp kan godt være originalt utformet, men den skal også være funksjonell og gi godt grep, balansere tyngden og så videre.

Vi må kunne noe om hvordan farge og form virker på oss for å utvikle gode produkter. Da er det en stor fordel å kjenne til teoriene og kunne bruke ulike virkemidler. En slik kunnskap og erfaring får du ved å øve deg og eksperimentere med formuttrykk og fargesammensetninger.

Læringsressurser

Maleren