1. Home
  2. Bygg- og anleggsteknikkChevronRight
  3. ByggteknikkChevronRight
  4. StillasbyggerenChevronRight
  5. HMS for stillasarbeiderenChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagstoff

HMS for stillasarbeideren

En som jobber i stillasbyggerfaget, arbeider med stillaser og arbeidsplattformer. Arbeidet foregår både innenlands og offshore. Det er et spennende yrke som krever særlig fokus på HMS. Stillasarbeideren legger til rette for andre yrkesgrupper sin arbeidsplass.

Murstillas ved reparasjon av fasade

Stillasbyggerfaget er et fag der man legger til rette for andre fagarbeidere slik at de kan utføre sin jobb på en sikker måte.

Den som jobber i stillasbyggerfaget, får en variert, krevende og spennende arbeidshverdag. Hele tiden er det ulike arbeidssteder og nye konstruksjoner å arbeide med. Dette gjelder både på fastlandet og offshore.

Som man skjønner, så foregår det meste av jobben i ulike høyder enten rundt, over, under eller inne i forskjellige konstruksjoner. Stillasfagarbeideren bygger arbeidsplattformer både i forbindelse med nye konstruksjoner og ved vedlikehold av eldre.

Klær og verneutstyr er her som i de fleste yrker i byggebransjen. Det er riktig arbeidstøy, vernesko, hjelm, vernebriller, hørselvern og hansker. I tillegg må stillasfagarbeideren ha personlig fallsikringsutstyr når arbeidet foregår der stillasgulv/arbeidsplattform er 2 meter eller høyere over bakken. Hun må da ha fallsikringssele, fangline med demper og fallblokk. Det er viktig at dette utstyret er typegodkjent og resertifisert årlig av autorisert virksomhet.

Læringsressurser

Stillasbyggeren