Hopp til innhold

  1. Home
  2. Medieuttrykk og mediesamfunnetChevronRight
  3. MedieproduksjonChevronRight
  4. BildeproduksjonChevronRight
  5. Å visualisere et budskapChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Å visualisere et budskap

Et godt illustrasjonsbilde eller reklamebilde er ikke bare en avbildning av et motiv. Det er et bilde som først og fremst skal kommunisere et budskap. I en reklametekst må avsenderen forsøke å fortelle et budskap. Et reklamebilde, derimot, må vise budskapet.

Reklamebilde for Volkswagen som viser en hund med hodet ut av vinduet i tre forskjellige biltyper. Vanlig bil, el-bil, gte-bil. Foto.
Se nøye på bildene. Hva forteller de om produktet?

God markedsføring gir produktet en egen identitet gjennom tekst, lyd og bilder som treffer målgruppen godt. Som eksempelbildet viser, trenger ikke et godt illustrasjonsbilde nødvendigvis å være et bilde av selve produktet for å kommunisere effektivt.

Illustrasjonsbilder brukes i mange sammenhenger. Eksempler kan være illustrasjonsbilder i bøker, brosjyrer og informasjonsmateriell eller bilder brukt i redaksjonell sammenheng til å illustrere en sak, en situasjon eller et fenomen.

Illustrasjonsbilder brukes også i reklame. Reklamebilder deles gjerne grovt inn etter bildets hensikt. Er meningen å selge et produkt snakker vi gjerne om fotografering av produkt og/eller produkter i bruk.

Læringsressurser

Bildeproduksjon

SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter