Hopp til innhold

  1. Home
  2. Medieuttrykk og mediesamfunnetChevronRight
  3. MedieproduksjonChevronRight
  4. Produksjon for internettChevronRight
  5. Introduksjon til publisering av nettsiderChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Introduksjon til publisering av nettsider

De enklest tilgjengelige publiseringsverktøyene du kan bruke for publisering av et nettsted, er bloggverktøy. Med disse kan du opprette statiske sider og stenge kommentarfunksjonen, slik at bloggen fungerer som en nettside. Og så kan du eventuelt velge å bruke bloggen som nyhetsstrøm. Det er dette vi skal gjøre i denne læringsstien.

En ung gutt sitter med en bærbar datamaskin i et klasserom. Foto.

Vi har laget en innholdspakke du kan hente tekst og bilder fra, slik at du får ha fokus på å mestre de tekniske sidene ved publisering. Det understreker også at når du skal lage enkle nettsider selv, er det smart å ha innholdet klart på forhånd.

Grunnen til at bloggverktøy er så enkle å bruke, er at publisering tar utgangspunkt i ferdige maler. Du velger en mal, legger inn innholdet ditt og publiserer. Holder du deg innenfor rammene malene gir deg, er det altså en relativt smal sak å få publisert en nettside. Dersom du ønsker å endre utseende på malen og ønsker å sette et eget preg på uttrykket, tar det plutselig mer tid. Det er det ikke lagt opp til at du skal gjøre i denne omgangen. Skal du designe utseende på en nettside, er det et poeng å heller bruke profesjonelle programmer for design av nettsider.

Læringsressurser

Produksjon for internett

SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Vurderingsressurs