Hopp til innhold

  1. Home
  2. Medieuttrykk og mediesamfunnet Vg2 og Vg3ChevronRight
  3. MedieproduksjonChevronRight
  4. Produksjon for internettChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Produksjon for internett

Et nettsted består som regel av flere nettsider, og hver nettside bygges opp med ulike innholdstyper som tekst, bilder og video. God navigasjon mellom nettsidene på et nettsted og innholdet på nettsidene gir god brukeropplevelse.

Hånd på tastatur med håndskrevne symboler tegnet over. Manipulert bilde.

Struktur og brukeropplevelser

En nettside kan se utrolig kul ut, og den kan ha et interessant innhold. Men hvis du for eksempel ikke finner lenken til hvordan du skal få kjøpt billetter til konserten du skal på til kvelden, ja, da virker ikke nettsiden som den skal. Vi har derfor ulike prinsipper for organisering av innhold, som lenker og menyer og knapper for navigasjon.

I første rekke handler utviklingen av et nettsted om å skape en god brukeropplevelse. Det vil si at brukerne av et nettsted skal forstå strukturen og klare å orientere seg, slik at de finner det de leter etter.

Nettsider er bygget opp med kode

En nettside består vanligvis av ulike innholdselementer, for eksempel tekst, bilder og video. Det finnes også innholdstyper som er spesielle for webformatet, som elektroniske skjemaer, simuleringer og generert innhold.

Elementene som utgjør en side, settes sammen med bruk av kodespråk for at nettleseren og datamaskinen skal kunne klare å lese og vise fram innholdet. HTML, CSS og Javascript er eksempler på slike kodespråk.

Publisering av nettsted

De enklest tilgjengelige publiseringsverktøyene du kan bruke for publisering på nett, er bloggverktøy. Med disse kan du opprette statiske sider og stenge kommentarfunksjonen slik at bloggen fungerer som et nettsted.

Læringsressurser

Produksjon for internett

SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Vurderingsressurs