Hopp til innhold

 1. Home
 2. Medieuttrykk og mediesamfunnet Vg2 og Vg3ChevronRight
 3. Tverrfaglige medieoppdragChevronRight
 4. Tverrfaglige arbeidsoppdrag nivå 2ChevronRight
 5. Lag en portefølje-bloggChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgaver og aktiviteter

Lag en portefølje-blogg

I dette oppdraget får du bruke et bloggverktøy for å publisere en portefølje merket med CC-lisens rettet mot en potensiell arbeidsgiver i mediebransjen. En portefølje, eller portfolio, er en presentasjonssamling eller en arbeidsmappe med arbeid man har gjort.

To unge jenter med hidjab ser på PC-skermen. Foto.

Tenk deg at du skal søke jobb i mediebransjen og gjerne vil arbeide med oppgaver som du liker og mestrer spesielt godt. Hvem er det du vil vise fram kompetansen din til? Hvilken kompetanse vil du framheve i porteføljen din? Hva forteller de arbeidene som inngår i porteføljen, om dine kvalifikasjoner?

I dette oppdraget skal du bruke det du har lært om mediebransjen, språklige virkemidler, målgruppe og bruk av bloggverktøy.

Krav til arbeidsoppdraget

 1. Velg ut minst tre medieuttrykk som du har laget.
 2. Bestem deg for hvilken del av mediebransjen du ønsker å presentere arbeidsmappen din for. Gjør deg kjent med målgruppen og hvilke krav som stilles til dem som vil jobbe i denne bransjen.
 3. Bestem deg for hvilke virkemidler du vil bruke i presentasjonen din for at målgruppen din skal synes presentasjonen din er interessant.
 4. Forbered presentasjonen av de ulike medieuttrykkene du har valgt. Skriv en kort tekst om hvert medieuttrykk og lag en kort presentasjon av deg selv.
 5. Opprett en blogg. Bloggen skal bestå av en forside, en underordnet nettside for hver av de medieuttrykkene du har valgt å ha med i porteføljen, og en nettside der du presenterer deg selv.
 6. Etter avtale med læreren din kan du velge å ha en åpent publisert blogg, eller en blogg som du bare deler med læreren.
 7. Skriv et refleksjonsnotat og lever dette til læreren din sammen med lenken til bloggen.

Læringsressurser

Tverrfaglige arbeidsoppdrag nivå 2