Hopp til innhold

  1. Home
  2. Medieuttrykk og mediesamfunnet Vg2 og Vg3ChevronRight
  3. Idéskaping og mediedesignChevronRight
  4. Uttrykkshistorien, trender og stilarterChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Uttrykkshistorien, trender og stilarter

Stilhistorien, filmhistorien og fotohistorien gir oss viktige eksempler på hvordan medieuttrykk utvikler seg som følge av tekniske nyvinninger og ideologiske og politiske strømninger.

Nakne modeller ligger i haug foran malerier av nakne modeller i museum Kunstpalast i Duesseldorf. Foto.

Vi kan bruke tidligere stilarter og trender kreativt i idéutvikling. Vi kan også bruke dem for å forstå vår egen tid og kultur bedre. Hvordan speiles historiske trender i dagens medieuttrykk? Og hvordan kan vi bruke kjennetegn ved tidligere medieuttrykk til å forstå og tolke vår egen tid?

Stilhistorien

Stilhistorien beskriver fortrinnsvis estetiske kjennetegn – spesielt ved arkitektur, skulptur og bildekunst i en gitt tidsepoke – og knytter gjerne disse til epokens ideologiske og teknologiske situasjon. Slik sett er stilhistorien en del av kunsthistorien.

Uttrykkshistorien

Uttrykkshistorien er et videre samlebegrep enn stilhistorien. Den omfatter kjennetegn ved innhold og uttrykk i kultur- og mediehistorien, definert for eksempel gjennom foto- og filmhistoriske epoker. Det samme gjør nye ideer, oppfinnelser og kommunikasjonsmuligheter som preger utviklingen av medieuttrykk.

Læringsressurser

Uttrykkshistorien, trender og stilarter

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?
SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Kildemateriale