Hopp til innhold

  1. Home
  2. Medieuttrykk og mediesamfunnet Vg2 og Vg3ChevronRight
  3. Mediene i samfunnetChevronRight
  4. MediehistorieChevronRight
  5. Hva kan du om norsk mediehistorie?ChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgaver og aktiviteter

Hva kan du om norsk mediehistorie?

Hver gang det lanseres et nytt medium, tror folk at det er unikt, men det er ikke alltid slik. Ting vender tilbake, og ting ligner på noe vi har sett tidligere. Kjenner du mediehistorien, har du derfor et bedre grunnlag for å si noe om hvordan nye medier kommer til fungere.

Gammel filmrull. Foto.

Mediehistorie er en framstilling av samspillet mellom alle mediene i et samfunn på et bestemt tidspunkt. Medium betyr «det som befinner seg i midten». Mediespesifikke formidlingskanaler som aviser, fjernsyn og radio befinner seg mellom kildene og publikum. Men begrepet medium viser også til måten vi kommuniserer på. Mediehistorie er derfor mer enn historien til enkeltmediene.

Du skal nå lære mer om åtte ulike epoker i norsk mediehistorie fra 1660 og fram til i dag. Besrivelsen av disse åtte periodene er gjort i samarbeid med mediehistoriker Henrik Bastiansen. Han er forsker ved Høgskulen i Volda og forfatter av boka Norsk mediehistorie.

Mediehistorisk quiz

Men først kan det være lurt å finne ut hva du allerede vet om norsk mediehistorie. Gjennomfør quizen nedenfor. Konkurrer gjerne med en medelev om å få flest rette svar.

Læringsressurser

Mediehistorie

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?
SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Kildemateriale